Nils Schweckendiek

Nils Schweckendiek – Profesor de dirijat coral la Sibelius Academy, Helsinki

Nils Schweckendiek a studiat muzica la Clare College, Cambridge, de asemenea dirijat cor și orchestră la Freiburg și Helsinki. De la debutul de mare success pe care l-a avut în 2006 la pupitrul Orchestrei Naționale Finlandeze cu lucrarea Cavalerul Rozelor de Richard Strauss a dirijat numeroase orchestre și coruri în Europa, SUA și China și a fost invitat la teatre de operă și festivaluri printre care Leipzig Opera și Savonlinna Opera Festival. 

Nils Schweckendiek este dedicat interpretării muzicii contemporane realizând până în prezent mai mult de 100 de lucrări de teatru muzical, orchestrale sau corale în premieră absolută. A înregistrat numeroase CD-uri pentru mai multe case de discuri printre care: BIS, Toccata Classics, Alba și ICSM labels câștigând mai multe premii.

Din 2007 Nils Schweckendiek este Directorul Artistic al Helsinki Chamber Choir. În 2004 a fost numit professor de Dirijat Coral la Sibelius Academy din Helsinki și din 2017 a fost Directorul Artistic al corului Helsinki Music Centre

Este fondatorul și Directorul Artistic al Concursului Internațional de Compoziție Einojuhani Rautavaara. Invitații recente în calitate dirijor a avut la Finnish Radio Symphony Orchestra, Crash Ensemble, Oulu Sinfonia, RIAS Kammerchor și Corul Radio și TV din Croația. Stagiunea 2019 – 2020 include reapariții la pupitrul Helsinki Philharmonic Orchestra, Sibelius Academy Symphony Orchestra și Chamber Choir Ireland.