MIHAELA CESA-GOJE

MIHAELA CESA-GOJE– Conf. dr. la Academia Națională de Muzică „Gh. Dima”, Asociat al Academiei Regale de Muzică din Londra 

© EPEStudio 2010

Mihaela Cesa-Goje a absolvit Academia de Muzică „Gh. Dima”specializarea Dirijat la clasa prof. Florentin Mihăescu.  De asemenea a absolvit masteratul la Academia Regală de Muzică din Londra unde a primit premiul “Irene Burcher” pentru rezultate exceptionale.

În prezent Mihaela Cesa Goje este: Conferențiar dr. la Academia Națională de Muzică „Gh. Dima”, Asociat al Academiei Regale de Muzică din Londra și Dirijor permanent al Corului de cameră Jubilate din Cluj-Napoca. Din 2017 este manager și membru în juriul Concursului Internațional Gheorghe Dima.

La perfecționarea ei artistică au participat personalități precum: Bernard Haitink, Marin Aslop, Leonard Slatkin, Gustav Meier şi Harold Farberman.

În 2009 este desemnată câştigătoarea programului: Taki Concordia Conducting Fellowship ocazie cu care debutează la pupitrul orchestrelor americane Baltimore Symphony, Colorado Symphony, Florida Orchestra.

În 2010 a fost beneficiara premiului Conductor Award din partea Ligii Orchestrelor Americane.

În 2011 devine Gustavo Dudamel Fellow şi debutează la pupitrul orchestrei Los Angeles Philharmonic unde a activat şi ca dirijor asistent al maeștrilor: Leonard Slatkin, John Williams și Semyon Bychkov. 

Tot în 2011 Mihaela Cesa-Goje a fost selectată dintre 180 de candidati pentru celebrul master-class cu Bernard Haitink și “Lucerne Festival String Orchestra

 În România, Mihaela a sustinut concerte ca dirijor invitat al orchestrelor filarmonice din București – Orchestra de cameră Radio, Cluj Napoca, Arad, Oradea, Targu Mures, Galati, Satu Mare

În stagiunea 2014 – 2015 a dirijat 22 de spectacole la pupitrul Operei Naționale din Cluj.

În 2016 a debutat la pupitrul Dallas Opera din SUA selectată din 160 de aplicanți.