Roland Börger

Roland Börger – Şeful Catedrei de Dirijat Cor al Die Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“ Leipzig

Roland Börger s-a născut în Santiago de Chile. A studiat muzica bisericească, dirijat cor și orchestră la Universitatea de Muzică din Freiburg, Germania. Din 1982 până în 1993 a predat dirijat la aceeași universitate. Din 1989 până în 1993 a fost organist și Dirijor al Christuskirche în Freiburg și de asemenea al corului Studentenkantorei din Freiburg. Din 1989 până în 2000 a condus ansamblul de muzică timpurie Musica Viva Freiburg și din 1997 conduce ansamblul vocal Cappella Vocale Würzburg.

În 1993 Roland Börger a devenit profesor de Dirijar Cor la Universitatea de Muzică și Teatru Felix Mendelssohn Bartholdy din Leipzig. Din 2001 este de asemenea profesor invitat la Academia Regală de Muzică din Londra devenind în 2011 Asociat de Onoare al instituției. Începând cu anul 2010 Roland Börger predă orgă la Evangelische Hochschule für Kirchenmusik în Halle.

Numeroasele concerte pe care le-a susținit ca și dirijor și organist, activitatea sa ca membru în competiții și de asemenea ca profesor l-au condus prin toată Europa și America de Sud. A colaborat de asemenea în variate producții de CD și în înregistrări ale mai multor case de discuri.
Roland Borger a contribuit substanțial la restaurarea orgii Richter din 1671 în Biserica Wehrkirche din Pomßen (Saxonia) timp de mai bine de 10 ani alături de constructorul de orgi Kristian Wegscheider din Dresda. S-a specializat în muzica de orgă timpurie din secolele 16 și 17.