David Lomeli

David Lomeli – Director Artistic la Dallas Opera

David Lomeli a început colaborarea cu Opera din Dallas în iulie 2014 ca Manager al programului Hart Institute for Women Conductors devenind primul hispanic care a ocupat o poziție de Nivel 1 în istoria operelor profesioniste din Statele Unite. În august 2018 a fost promovat ca Director Artistic în cadrul aceleiași instituții.

Înainte de a se alătura Operei din Dallas, David a fost invitat în calitate de tenor la multe dintre cele mai prestigioase instituții de profil: Berlin Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, Glyndebourne Festival, Los Angeles Opera, Deutsche Opera Berlin, Opera National de Paris, Teatro alla Scala and San Francisco Opera.

David a obținut diploma de inginer în domeniul IT în Mexic și masteratul în Marketing Internațional la Politecnica de Catalunya, Spania și Universita di Milano, Italia.

Este deținătorul Premiului Național de Tineret în domeniul Artelor oferit de guvernul mexican și câștigătorul Premiului Întâi al concursului Operalia prezidat de Placido Domingo. David este fluent în spaniolă, italiană, franceză și engleză.